Privlaka, 27.07.2021. godine

Pitanja & Odgovori br.2. veza: 6. LAG Natječaj TO 1.2.2. sukladan TO 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” 15.000 EUR

  1. Je li prihvatljiva aktivnost nabave ATV četverokotača (koji se registrira kao traktor) u svrhu poljoprivredne proizvodnje? Dakle, ne klasičan traktor, već manji tzv. “Quad”.

Ukoliko će se  isti opravdano koristiti kao traktor i kao takav se može registrirati i može se koristiti s priključcima i u navedenu namjenu zašto ne.

No s obzirom na specifikum isto je najbolje provjeriti s Agencijom te poslati upit na mail ili telefon na stranici Agencije (APPRRR). 

Napomena*Nije dozvoljena kupovina rabljene poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, osim u slučaju nabave traktora ili ako je riječ kupnji rabljene opreme za potrebe prerade poljoprivrednih proizvoda. Dozvoljena je nabava rabljenog traktora ne starijih od deset godina starosti, ako se pri tome nabavlja traktor boljih tehničkih karakteristika (npr. jačina motora, godina starosti i slično) u odnosu na postojeći/e (ako je primjenjivo). Godine starosti se računaju od godine proizvodnje do godine prijave na LAG natječaj.

 

Ured LAG-a BN, 27.07.2021.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed