Prošao nam je još jedan projekt ovoga puta ERASMUS + 

Agencija za mobilnost i programe EU na temelju Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu prijedloga za 2021. g. za program Erasmus+ – Ključna aktivnost 1 za područje mladih, rok 18.5.2021. godine prihvatila je naš projektni prijedlog s danom 26.07.2021. te nam odobrila bespovratna sredstava u iznosu od 17.484,00 EUR.

Provedbom projekta „ Dijalog budućnosti“ kojeg tijekom 12 mjeseci planira provesti Lokalna akcijska grupa Bosutski niz, želimo potaknuti i poduprijeti mlade sa lokalnog područja da sudjeluju u aktivnosti zajedno sa donositeljima odluka, u svrhu ojačavanja osobnih, socijalnih, građanskih, komunikacijskih i digitalnih kompetencija te na taj način utječu na donošenje odluka i kreiranje politika i strategija u lokalnoj zajednici. Cilj projekta „ Dijalog budućnosti“ je uključiti mlade dionike sa područja LAG-a u procese donošenja odluka, te kreiranja lokalnih politika i strategija putem strukturiranog dijaloga sa donositeljima odluka, te postići krajnji rezultat projekta kroz izradu Strateških smjernica za mlade na području LAG-a 2022.-2024..

Usvajanje Smjernica poslužiti će kao inovativni model djelovanja udruge u radu s mladima, te motivirati lokalne dionike i donositelje odluka na korištenje istih u svrhu izrade novih programa i mjera vezanih za rad s mladima u lokalnoj zajednici.

Kroz projekt „ Dijalog budućnosti“ također želimo postići umrežavanje, ostvarivanje kontakata, odnosno ojačavanje povezivanja lokalnih donositelja odluka i mladih kroz zajedničko sudjelovanje u aktivnostima, uključujući mlade koji nisu bili aktivni članovi zajednice kako bi koristili prilike i mogućnosti koje im se nude u svrhu osobnog i profesionalnog razvoja, te kako bi postali aktivni članovi lokalne zajednice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed