Održan prvi radni sastanak projektnog tima u sklopu projekta „Društvena (NE jednakost“
Početkom lipnja započeo je naš novi Erasmus + projekt pod nazivom „Društvena (NE) jednakost“.
Glavni cilj projekta je izrada “Preporuka za unaprjeđenje kvalitete života mladih na ruralnim područjima LAG-a Bosutski niz” kroz strukturirani dijalog mladih sa donositeljima odluka, te će iste poslužiti kao temeljna odrednica za djelovanje LAG-a Bosutski niz i 11 JLS-ova za buduće provedbe projekata i programa financiranih iz raznih izvora, vezanih za mlade i rad s mladima u svrhu odgovora na potrebe mladih specificiranim u Preporukama. Projektom osim navedenog cilja, želimo postići da mladi steknu mnoge kompetencije kao što su interaktivno i suradničko učenje, poticanje kreativnosti i razvijanja kritičkog razmišljanja, timski rad, podupirati participativnost učenja, odnosno omogućavanje sudionicima posebice mladima da aktivno sudjeluju u planiranju i provođenju aktivnosti kako bi razvijali kompetencije, kritičko razmišljanje i vještine rješavanja problema.
Projekt Društvena (NE) jednakost provoditi će se na području LAG-a Bosutski niz, na području 11 JLS-ova, unutar 11 mjeseci (1. lipnja.2023. – 30. travnja 2024) i uključit će mlade i donositelje odluka.
Dana 23. lipnja održali smo i prvi sastanak projektnog tima, na kojem smo razmijenili informacije potrebne za početak projektnih aktivnosti te dogovorili detalje oko buduće komunikacije. Definirali smo potrebne elemenate za provedbu kasnijih faza i aktivnosti, utvrdili program rada i raspodjelu radnih obaveza među članovima projektnog tima.
Dogovorili smo i detalje vezano uz kreiranje pojedinih obrazaca koji će se koristiti tijekom provedbe projekta.
Projekt je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Erasmus+, a provodi ga LAG Bosutski niz.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed