Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju javno je objavila zbirne podatke o svim poljoprivrednim gospodarstvima registriranima u Upisnik poljoprivrednika – po svim županijama, gradovima, općinama i naseljima u Republici Hrvatskoj. Također objavila je i podatke o svim potporama i kulturama za koje su poljoprivrednici zatražili izravna plaćanja za 2015. godinu. 

Izvještaj br.1. – Statistika iz Upisnika poljoprivrednika sadržava broj poljoprivrednih gospodarstava prema tipu (OPG, obrt, trgovačko društvo, zadruga, ostali) i spolu nositelja/odgovorne osobe s brojem članova gospodarstva i školskom spremom.

Izvještaj br. 2. – Statistika iz AGRONET-a – uključuje sve vrste potpore (po kulturama) koje su poljoprivredna gospodarstva zatražila na zahtjevu za 2015. godinu – prema površini te broju gospodarstava, a koji se odnose na lokaciju registriranih poljoprivrednih gospodarstva.

Svi podaci navedeni u izvještajima ne uključuju naziv poljoprivrednog gospodarstva, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka.

Navedene izvještaje možete preuzeti na web stranici: http://www.apprrr.hr/statistika-2015-1743.aspx

Sve detaljnje informacije o tome možete naći na web stranici APPRRR:  http://www.apprrr.hr/koliko-poljoprivrednika-ima-u-hrvatskoj-i-sto-uzgajaju-%E2%80%93-provjerite-u-godisnjoj-statistici-1747.aspx

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed