Izmjena 2. LAG Natječaja za tip operacije 3.1.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”

 

Upravni odbor Lokalne akcijske grupe „Bosutski niz“, dana 06. svibnja 2019. na Sjednici Upravnog odbora, donio je Odluku o izmjeni 2. LAG Natječaja za Tip operacije 3.1.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” a koji je sukladan Tipu operacije 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

LAG Natječaj se mijenja u sljedećem dijelu:

– na 3. stranici, 1. Opće odredbe, 1.1. Predmet. svrha i raspoloživa sredstva Natječaja, dio iz teksta:

,,Raspoloživa sredstva: 1.039.710,00 HRK” mijenja se i glasi:

,,Raspoloživa sredstva: 1.633.830,00 HRK”.

Ostali dijelovi Natječaja za provedbu Tipa operacije 3.1.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ se ne mijenjaju.

Navedene izmjene potrebne su budući da je za raspisani 2. LAG Natječaj planirano odobrenje za 7 projekata, međutim pristiglo je 11 projekata, a budući da su na snagu su stupile izmjene Pravilnika o provedbi Podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“, Podmjere 19.3. „Pripreme i provedba aktivnosti suradnje LAG-a“ i Podmjere 19.4. „Tekući troškovi i animacija“ unutar Mjere 19 „Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. -2020., kojim se LAG-ovima omogućuje retroaktivno povećanje alokacije za već raspisane LAG Natječaje, LAG Bosutski niz se zbog velikog interesa na terenu odlučio za navedene izmjene.

Odluka o Izmjeni 2. LAG Natječaja i izmijenjeni tekst LAG Natječaj za TO 3.1.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“:

 

https://www.lag-bosutskiniz.hr/index.php/lag-natjecaj/to-3-1-1-to-7-4-1-2019

 

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed