Javni poziv za neposredno sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila

 

Danas, 20. lipnja 2018. godine, objavljen je Javni poziv za neposredno sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila pravnim osobama određenim kao korisnicima sredstava dodjelom sredstava Fonda. Na raspolaganju je  ukupno 13 milijuna kuna koji će se dodijeliti putem subvencija, odnosno financijskih pomoći.Iz teksta Javnog poziva izdvajamo:

sredstva ovo Javnog poziva Fond dodjeljuje putem subvencija i pomoći.

– pravo na sredstva Fonda sukladno ovom Javnom pozivu ostvaruju: jedinice područne i lokalne uprave i samouprave, tijela državne uprave, ostali proračunski i izvanproračunski korisnici, trgovačka društva i fizičke osobe (obrtnici).

– predmet ovog Javnog poziva je sufinanciranje kupnje novih energetski učinkovitih vozila, kako slijedi:

 

– električne bicikle – do 5.000,00 kuna, za min. 5 do max. 15 komada

 

– električna vozila L1-L7 kategorije – do 20.000,00 kuna

 

– vozila kategorije M1 i N1 s hibridnim „plug-in“ pogonom – do 40.000,00 kuna

 

– vozila kategorije N1 pogonom na SPP i UPP – do 40.000,00 kuna

 

– vozila kategorija M1 i N1 s električnim pogonom – do 80.000,00 kuna

 

– vozila kategorije N2, N3, M2, M3 s električnim, „plug-in“ hibridnim pogonom, pogonom

 

na SPP ili UPP – max. 400.000,00 kuna.

 

– predmet Javnog poziva nije sufinanciranje kupnje vozila N kategorije za cestovni prijevoz tereta poduzetnicima koji obavljaju cestovni prijevoz tereta za najamninu i naknadu.

Iznos dodijeljenih sredstava ne smije prijeći 40% Fondu opravdanih troškova, odnosno najviše 400.000,00 kn po korisniku. Predmet zahtjeva za sufinanciranje prema ovom Javnom pozivu mogu biti jedno ili više vozila ili kombinacija vozila.

Za sufinanciranje će biti prihvatljivo novo motorno vozilokoje u trenutku unosa, uvoza ili prodaje u Republici Hrvatskoj ili ranije, nije bilo registrirano, odnosno u slučaju električnog bicikla, nije ranije bilo korišteno.

Zaprimanje zahtjeva za sufinanciranje (koji mora sadržavati svu obveznu dokumentaciju koja će biti propisana javnim pozivom) započinje dana20. lipnja  2018. godine09:00 sati, a završava istekom kalendarske godine 31. prosinca 2018. godine, odnosno u slučaju da se i prije isteka kalendarske godine iskoriste sva sredstva Fonda, istu će informaciju Fond na svojim mrežnim stranicama i objaviti i u tom slučaju se Javni poziv zatvara.

– krajnji rok za realizaciju i kupnju vozila i dostavu ugovora o kupnji je 6 mjeseci od dana zaprimanja odluke i ugovora od strane korisnika.

 

Više informacija o Javnom pozivu možete pronaći ovdje.

 

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed