Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja s ciljem jačanja svijesti ljudi prema prirodnom okolišu. Različitim događanjima i akcijama nastoji se skrenuti pozornost na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja te potaknuti ljudsku populaciju da vlastitim djelovanjem sudjeluje u borbi protiv zagađenja okoliša.

Lokalna akcijska grupa Bosutski niz tijekom provedbe projekata djeluje doprinoseći horizontalnim temama, pri čemu posebnu pozornost posvećuje poštivanju načela održivog razvoja i zaštite okoliša u sektoru recikliranja, pri čemu sav otpad proizveden tijekom provedbe projekata nastoji zbrinuti na propisan način. Prilikom postupka nabave, prednost se daje nabavi onih proizvoda koji tijekom svog životnog vijeka imaju manji utjecaj na okoliš, odnosno svojim karakteristikama doprinose očuvanju okoliša. Digitalizacija rada udruge primjenom informacijsko – komunikacijskih tehnologija pozitivno utječe na smanjenje emisije ugljikovog dioksida u okoliš, a uporaba radnih materijala u digitalnom obliku također utječe na reduciranje tiska i umnožavanja papirnatog materijala.

LAG Bosutski niz sudjelovao je u akciji „ Zasadi drvo, ne budi panj“ koja se održava 25., 26. i 27. listopada diljem Hrvatske. U sklopu akcije LAG Bosutski niz osigurao je svim jedinicama lokalne samouprave koje se nalaze na području LAG-a po 20 sadnica hrasta i jasena, koje su donirane od strane UŠP Vinkovci – Hrvatske šume d.o.o.. Cilj akcije je kolektivna sadnja sadnica, a pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i borbi protiv klimatskih promjena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed