Zaposlenici ureda LAG-a Bosutski niz i LAG-a Slavonska ravnica prisustvovali su na trodnevnoj edukaciji Erasmus+, u razdoblju od 07.04. – 09.04.2021. godine. Edukacija je održana u prostorima Ribičkog doma u Andrijaševcima u obliku predavanja od strane PRONI Centar za socijalno podučavanje, a polaznici su slušanjem istih i provedbom timskih zadataka stekli znanje o općim značajkama i ciljevima Erasmus +, programa usmjerenog na jačanje znanja i vještina te zapošljivost europskih građana, unaprjeđivanje obrazovanja, osposobljavanja te rad u području mladih i sporta. Erasmus+ nastoji ostvariti povezivanje obrazovanja, osposobljavanja i sektora mladih s poslovnim sektorom, te je otvoren za njihove zajedničke projekte. Polaznici su kroz edukaciju dobili uvid u mogućnosti prijave na natječaje i povlačenja bespovratnih sredstava, specifičnosti ključnih aktivnosti Erasmusa te sve aspekte upravljanja projektima u okviru Erasmus+ programa.

Program za razdoblje 2021. – 2027. izrazito je usmjeren na socijalnu uključenost, zelenu i digitalnu tranziciju te promicanje sudjelovanja mladih u demokratskom životu. Podupire prioritete i aktivnosti u okviru europskog prostora obrazovanja, Akcijskog plana za digitalno obrazovanje i Programa vještina za Europu.

Lag-ovi Bosutski niz i Slavonska ravnica iskusni su prijavitelji i provoditelji projekata financiranih iz EU fondova, a edukacija im je omogućila prepoznavanje napretka koje nudi Erasmus+ u lokalnoj zajednici, tako da će stečena znanja zasigurno biti primijenjena budućim prijavama na natječaje u okviru ovog programa.

 

 

Više informacija o Erasmus+ programu dostupno na:

https://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/programi/erasmus/

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed