ODRŽANA UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA „VRATA SPAČVANSKOG BAZENA – IZGRADNJA I OPREMANJE BIOEKOLOŠKO – EDUKACIJSKOG CENTRA VIROVI“

U gradskoj je vijećnici grada Otoka u petak 26. listopada održana uvodna konferencija EU projekta „Vrata spačvanskog bazena – Izgradnja i opremanje Bioekološko – edukacijskog centra Virovi“ koji provodi Grad Otok kao nositelj projekta s partnerima: Turističkom zajednicom Vukovarsko – srijemske županije, Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima i udrugom za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek. Tijekom konferencije predstavljeni su ciljevi projekta te aktivnosti koje će se provoditi.

Aktivnosti projekta su: priprema projektno tehničke dokumentacije, izgradnja i uređenje posjetiteljske infrastrukture, edukacije , promocija i promidžba samog odredišta, tj   planirana je izgradnja centra za posjetitelje kao središnja i polazišna točka za sve druge sadržaje. Planirani se centar sastoji od informacijsko – edukacijskog dijela s multimedijalnom dvoranom kako bi se osigurao prostor za održavanje raznih znanstvenih i stručnih skupova, škola u prirodi i drugih tematskih predavanja. Osim stručnog i istraživačkog rada, prostor je predviđen kao receptivna točka za prezentaciju i degustaciju domaćih proizvoda, s ugostiteljskim sadržajem i smještajnim kapacitetima. Kao dodatni sadržaj nabaviti će se solarni brod, čamci, kanui, kajaci, bicikli za najam i drugi turistički sadržaji.

DSC00597 300x225

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u iznosu 18.661.419,53 kuna. Ukupna vrijednost projekta je 25.582.341,55 kuna, njegovom provedbom predviđeno je otvaranje 13 radnih mjesta te se doprinosi atraktivnosti područja Virova i Spačvanske šume, omogućava uspostavljanje upravljanja prirodnom baštinom uz stvaranje pretpostavki za gospodarski razvoj.

Krajnji je cilj projekta, uz zaštitu i očuvanje prirodnih vrijednosti, obogatiti turističku ponudu grada i uključiti obiteljska poljoprivredna gospodarstva u turističku ponudu kontinentalne Hrvatske.

Prisutnima su se na uvodnoj konferenciji obratili gradonačelnik Josip Šarić, načelnik općine Bošnjaci Andrija Juzbašić, Marija Dević ispred Razvojne agencije Vukovarsko – srijemske županije, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Vukovarsko – srijemske županije Zrinka Čobanković i voditeljica projekta Marija Tufekčić.

 

Izvor: Grad Otok

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed