GRAD OTOK, OPĆINA BOŠNJACI I OPĆINA VRBANJA OSNOVALI TURISTIČKU ZAJEDNICU PODRUČJA SPAČVANSKA ŠUMA

Osnivačka skupština Turističke zajednice
Turizam

U srcu Spačvanskog šumskog kompleksa hrasta lužnjaka u prostorijama Bioekološko-edukacijskog centra Virovi održana je osnivačka skupština Turističke zajednice područja Spačvanska šuma a koja obuhvaća područje Grada Otoka, Općine Bošnjaci i Općine Vrbanja.

Na skupštini su sudjelovali predstavnici navedenih lokalnih samouprava koji su ujedno izabrani u tijela zajednice odnosno Skupštinu i Turističko vijeće koje broji po 8 članova plus predsjednik. Za predsjednika je izabran gradonačelnik Josip Šarić, a dogovor je da će ovlasti u obnašanju ove dužnosti biti prenošene i na načelnike općina. Dosadašnja plodonosna suradnja Josipa Šarića, gradonačelnika, Andrije Juzbašića, načelnika općine Bošnjaci i Velimira Redla, načelnika općine Vrbanja, okrunjena je novoosnovanom zajednicom kojom će se bitno osnažiti zajedničko promicanje razvoja turizma i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom. Članovi skupštine usvojili su Statut i Poslovnik o radu.

Pripremne radnje osnivačke skupštine obavila je Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije na čelu sa direktoricom Majdom Jakša, koja je aktivno sudjelovala u postupku osnivanja Turističke zajednice područja Spačvanska šuma koja će imati sjedište u Otoku.

 

Izvor: https://www.otok.hr/hr/novosti/grad-otok-opcina-bosnjaci-i-opcina-vrbanja-osnovali-turisticku-zajednicu-podrucja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed