Pitanja i odgovori br. 1. veza: 6. LAG Natječaj TO 1.2.2. sukladan TO 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”

  1. Početna
  2. Uncategorized
  3. Pitanja i odgovori br. 1. veza: 6. LAG Natječaj TO 1.2.2. sukladan TO 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”

 

Privlaka, 23.07.2021. godine

Pitanja & Odgovori br.1. veza: 6. LAG Natječaj TO 1.2.2. sukladan TO 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” 15.000 EUR

  1. Može li bodove steći nezaposlena osoba koja nije prijavljena na burzu i nije osigurana po poljoprivrednoj osnovi te sukladno tome ne može ishoditi Potvrdu o nezaposlenosti od strane HZZ-a (već samo od strane HZMO-a gdje je vidljivo da je nezaposlena)?

Za ostvarenje bodova po navedenom kriteriju  br. 2 LAG Natječaja LAG-a BN dovoljna je potvrda HZMO o stažu odnosno o statusu zaposlenosti/nezaposlenosti.

Nositelj poljoprivrednog gospodarstva ili član OPG-a mora biti osiguran po poljoprivrednoj osnovi (kao poljoprivrednik) po propisima o mirovinskom osiguranju u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje manje od tri godine u trenutku podnošenja Zahtjeva za potporu. Isto dokazuje Potvrdom iz matične evidencije Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ili Potvrdom o nezaposlenosti iz evidencije nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

  1. Mogu li se ostvariti bodovi na Kriteriju broj 3. na način da prijavitelj planira nabavu rabljenog traktora, a da priključak (npr. malčer) bude novi i cjenovno se uklapa u okvir 10-30% ukupne potpore?

Da ukoliko se navedena aktivnost odnosi na pozitivan utjecaj na okoliš.

  1. Nositelj sam opg-a već 6 godina i mladi sam poljoprivrednik. Da li se kao takav mogu prijavit na natječaj, ili nositelj prijave mora biti mladi poljoprivrednik koji je nositelj opg-a manje od 24 mjeseca?

Ukoliko Vam je Ekonomska veličina gospodarstva SO od 2.000 EUR do 7,999 EUR tada ispunjavate uvijete za prijavu na naš Natječaj, isto provjeriti u nadležnoj Savjetodavnoj službi, ovdje nije riječ o TO 4.1.1..

  1. Pored opg-a imam si dodatno zaposlenje i dodatno još jednu firmu za intelektualne usluge. Ako se prijavim na natječaj i dobijem sredstva, jesam li obvezan biti kao nositelj cijelo vrijeme na opg-u, ili je dovoljno da članovi opg-a (ukupno nas je 3) ispunjavaju obveze iz predanog programa / dokumentacije? Mogu li imenovati privremenog nositelja opg-a po prolasku za Mjeru 6.3.1?

Ukoliko sada imate člana na OPG možete se prijaviti na naš LAG Natječaj.

  1. Kad će biti radionica u Ivankovu / Retkovcima?

Radionica u Ivankovu biti će dana 22.08.2021. godine u Domu Branitelja (Športska dvorana Ivankovo), svakako pratite naše fb i web stranice za radionice i u drugim mjestima LAG-a BN.

  1. Prihvaća li se promjena nositelja OPG-a nakon objave Natječaja? Trenutačni nositelj postao bi član OPG-a, a postavio bi se novi nositelj koji bi se prijavio na Natječaj.

Ne, prihvatljive su promjene najkasnije do 01.07.2021. godine.

  1. Prihvaća li se dodavanje pridruženog člana u obrt upisan u Upisnik poljoprivrednika nakon objave Natječaja?

Ne, prihvatljive su promjene najkasnije do 01.07.2021. godine.

 

 

Ured LAG-a BN, 23.07.2021.

Arhiva

Izbornik