TO 1.2.2.:

1. Može li se OPG prijaviti na natječaj iako je trenutno prijavljen na nacionalni 6.3.1., ali na istom vrlo vjerojatno neće proći?

O: Da, no po prolasku na jednom od prijavljenih Natječaja morati ćete podnijeti Zahtjev za odustajanje na onom drugom  za kojeg još nije donijeta odluka!

2. Ako kupujem rabljen i traktor i novu sijačicu, hoću li ostvariti bodove za utjecaj na okoliš samo ako nova sijačica zauzima do 30% investicije? Što ako se cijela investicija odnosi na kupnju novog stroja?

O: Uvjete za ostvarenje bodova po navedenom kriteriju možete provjeriti u Natječaju!

 Na Vama je da odlučite kupujete li rabljenu ili novu opremu, strojeve, oboje je na listi prihvatljivih troškova!

te uz TO 1.2.1.:

1. a) Smatra li se viličar (samohodni stroj za manipuliranje paletama i sličnim teretom na gospodarstvu) poljoprivrednom mehanizacijom (20 bodova) ili opremom (15 bodova)? U točki 1.2. ”Pojmovi i kratice” navedeno je:

”»Poljoprivredna mehanizacija«su svi poljoprivredni pogonski i kombinirani strojevi koji služe za obavljanje poljoprivrednih radova,sakupl janje uroda poljoprivrednih kultura, utovar, istovar, prijevoz i/ili primjenu u provođenju agrotehničkih radova u poljoprivredi, uključujući sve samostalne i/ili priključne uređaje, oruđa i alate za poljoprivredne radove.” 

O: Sukladno  PRILOGU II. LISTE PRIHVATLJIVIH TROŠKOVA ;  1.2.27 – oprema za transport, gospodarska vozila!

b) što se smatra opremom?

O: Poštovani, u PRILOGU II. LISTE PRIHVATLJIVIH TROŠKOVA ZA TIP OPERACIJE
1.2.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava stranica 3., točka 1.2. nalazi se kategorija Oprema.

2. Vezano uz izračun ekonomske veličine, ne mogu pronaći od kojeg datuma i vremena ne vrijede promjene u upisniku poljoprivrednika i/ili Arkodu?

O: Poštovani, u obzir će se uzimati datum do početka prijava na Natječaj, dakle, 29. svibnja 2019. godine što je regulirano LAG Natječajem regulirane na str. 10. : “Sve promjene uvjeta prihvatljivosti nositelja projekta nastale nakon objave ovog Natječaja nisu prihvatljive.”!

3. Korisnik planira prijavu na Vaš natječaj 1.2.1. Uz nabavku poljoprivredne mehanizacije, korisnik planira nabavku drona za preciznu poljoprivredu. Molim Vas za odgovor dali dron spada u listu prihvatljivih troškova.

O: Prihvatljiva ulaganja navedena su u Prilog II. – Lista prihvatljivih troškova . Detaljan opis i uvijete prihvatljivosti pojedinih stavki proučite u natječaju 1.2.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava.

 

Ured LAG-a, 31. svibanj 2019. godine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed