U sklopu projekta SAD – „ Sudjeluj aktivno danas“ – Zaželi faza II kojeg provodi Lokalna akcijska grupa Bosutski niz u suradnji sa partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Vinkovci, Centrom za socijalnu skrb Vinkovci i Centrom za socijalnu skrb Županja, od ponedjeljka 17. svibnja 2021. godine, započinje obrazovanje i osposobljavanje zaposlenih žena pripadnica ciljane skupine.

Provedbom programa osposobljavanja za poslove Računalnog operatera predviđeno je osposobljavanje 20 pripadnica ciljane skupine od ukupno 44 zaposlene,sa područja Babina Greda, Stari
Mikanovci, Vođinci i Andrijaševci na kojima se teritorijalno provodi projekt, odnosno biti će uključeno 5 pripadnica ciljane skupine sa svakog područja.

Po završetku programa osposobljavanja za poslove Računalnog operatera pripadnice ciljane skupine stječu kompetencije poput podešavanja i održavanja računala, obrade i ispisivanja teksta u Wordu, komunikacije putem E-mail-a, korištenja osnovnih usluga Interneta, izrada manje složenih Powerpoint prezentacija, izrade i obrade tabličnih podataka u Excelu, te primjene mjera zaštite na radu koje su određene navedenim programom osposobljavanja. Nakon završetka programa osposobljavanja polaznicama će biti izdana Uvjerenja o osposobljavanju za poslove Računalnog operatera/operaterke.

Cilj uključivanja pripadnica ciljane skupine u programe obrazovanja i osposobljavanja je osnažiti i unaprijediti radni potencijal pripadnica, te povećanje konkurentnosti na tržištu rada i nakon završetka projekta.

Ukupna vrijednost projekta SAD – „ Sudjeluj aktivno danas“ – Zaželi faza II je 3.951.145,83 kune od kojih je 85% bespovratnih sredstava osigurano iz Europskog socijalnog fonda i 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, a provodi se u razdoblju od 18.06.2020. do 18.12.2021. godine.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed