POTPISAN SPORAZUM O SURADNJI IZMEĐU APPRRR-A I AGENCIJE ZA RURALNI RAZVOJ REPUBLIKE ALBANIJE

Danas je u Zagrebu u sjedištu Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisan sporazum o suradnji između hrvatske i albanske Agencije za plaćanja s ciljem razmjene informacija i iskustava, kao i metoda korištenih u procesu razvoja operativnih implementacijskih sustava u EU fondovima za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj. Sporazum također predviđa zajedničku organizaciju konferencija, okruglih stolova i seminara, treninge o upravljanju EU fondovima, kao i druga pitanja koja se tiču izravnih plaćanja, ruralnog razvoja i tržišnih mjera.

Sporazum o suradnji dviju Agencija za plaćanja potpisale su ravnateljice, gđa Matilda Copić u ime Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (PAAFRD) te gđa Frida Krifca u ime Agencije za ruralni razvoj Republike Albanije (ARDA). Sporazum je potpisan u sklopu studijske posjete dužnosnika iz ureda albanskog premijera i ravnateljice Agencije za ruralni razvoj Republike Albanije APPRRR-u tijekom koje će biti riječi o širokom spektru procedura i pitanja koja se tiču plaćanja u poljoprivredi. Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i gospodin Ilir Qorri iz albanskog veleposlanstva u Zagrebu koji je svojom nazočnošću uveličao ovaj događaj. U sklopu svog boravka u Zagrebu gosti iz Albanije će sutra posjetit i nekoliko drugih tijela državne i javne uprave.

http://www.apprrr.hr/potpisan-sporazum-o-suradnji-izmedu-apprrr-a-i-agencije-za-ruralni-razvoj-republike-albanije-2406.aspx

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed