Poziv na besplatnu edukaciju trenutnih i potencijalnih uzgajivača crne slavonske svinje s područja Vukovarsko-srijemske županije s ciljem ujednačavanja proizvodnih uvjeta (selekcija svinja, objekti, hranidba, prerada u visoko vrijedne tradicionalne proizvode)

 

Treća grupa besplatnih edukacija će se održati u svibnju u Otoku (uvodno predavanje 07.05. u 11:00 sati u prostoru gradske vijećnice u gradu Otoku

 

U okviru prvog poziva za projekte iz programa Interreg – Danube Transnational Program, Vukovarsko-srijemska županija, zajedno s partnerima iz još osam zemalja podunavske regije (uz Hrvatsku tu su i Njemačka, Austrija, Slovenija, Mađarska, Srbija, Rumunjska, Bugarska i Ukrajina) dobila je sredstva za projekt pod nazivom „LENA – Local economy and nature conservation in the Danube region“ (LENA – Lokalno gospodarstvo i zaštita prirode u Podunavlju).

Radi se o projektu koji se bavi zaštitom prirode u području Dunava, a pilot područje županije je posvećeno uzgoju crne slavonske svinje – fajferice u zaštićenom području Natura 2000. Pilot projekt je zamišljen kao edukacija uzgajivača, razvoj održivog proizvodnog sustava i pilot-projekt farme za uzgoj fajferica.

Projekt LENA traje 30 mjeseci (01.01.2017.-30.06.2019.) te se provodi kako bi poticao održivo korištenje prirodne i kulturne baštine i resursa u zaštićenim područjima Podunavlja.

U okviru projekta LENA provodi se i ) te molimo sve zainteresirane da se prijave najkasnije do petka 04. svibnja na mail adresu: ivan.domac@vusz.hr ili telefon 032/454-607; mob. 099/811-8919.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani proizvođači/uzgajivači kao i oni koji se žele baviti uzgojem crne slavonske svinje.

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed