ZAGREB, 26.4.2017.

Turistička ponuda Vukovarsko-srijemske županije, predstavljena danas u vinoteci Bornstein u Zagrebu, može se opisati kao „Dunav, dvorci, hrana, vino, tradicija i manifestacije“, rekla je Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije, dodavši kako je kontinentalni turizam apsolutni hit, o čemu svjedoči sve više gostiju koji posjećuju Srijem. Samo u prva četiri mjeseca ove godine u odnosu na isto razdoblje 2016. zabilježen je porast noćenja od 127 posto.

Na istoku Hrvatske sezona traje čitavu godinu, a dio bogate turističke ponude su obiteljska poljoprivredna i seljačka turistička gospodarstva. Jedno takvo je i etno kuća koju je prije nekoliko godina otvorila Marica Jovanovac, čiji su „Snašini kućari“ u Gradištu odraz tradicije, običaja i nadaleko poznate gostoljubivosti ovoga kraja.

 Legenda kaže da su stari Rimljani za Bosut govorili kako u svom carstvu imaju rijeku koja dopodne teče u jednom, a popodne u drugom smjeru. Uistinu, Bosut ponekad tako mirno teče da se i najmanjim vjetrom voda pokrene u smjeru kojim puše. Ljubitelji prirode u to se mogu uvjeriti posjete li Nijemce u zapadnom Srijemu, okružene poljima i šumama“, rekao je Božanović te istaknuo kako ćete osim bogate tradicijske gastronomije i običaja u Nijemcima najbolje osjetiti neraskidivu vezu čovjeka i prirode. Tu se možete opustiti u osami loveći šarana, štuku ili neku od dvadesetak vrsta riba koje obitavaju u rijekama, a posjetite li izletište Sopotac, s njegove promatračnice uživat ćete u pogledu na prirodu i u bogatom ptičjem svijetu.
 
 
 
http://www.mint.hr/default.aspx?id=39345

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed