Projekt „ Glas mladih“

 

LAG Bosutski niz, kao nositelj projekta „ Glas mladih“, potpisao je Ugovor o dodjeli financijskih sredstava u iznosu od 49.587,01 kuna. Projekt financira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike, a provodi se u suradnji sa partnerom LAG-om Slavonska ravnica.
Ciljna skupina projekta je 30 učenika iz dvije osnovne škole sa područja Općina Andrijaševci i Vrpolje, koji će sudjelovati u projektnim aktivnostima usmjerenih prvenstveno na informiranje mladih u ruralnim područjima sa svrhom približavanja jednog od vrlo bitnih modela na kojima počiva sustav EU-a, prostor za raspravu o izazovima i prioritetima Europske unije što će rezultirati ojačavanjem demokratskog procesa u ruralnim područjima. Projektne aktivnosti uključuju 10 radionica na kojima će ciljana skupina usvojiti znanja i vještine te provođenje 2 debate i 2 panel diskusije.
Projektom „ Glas mladih“ ostvaruje se cilj poziva kroz aktivizam učenika osnovnih škola na području dvije županije, Vukovarsko – srijemske i Brodsko-posavske, u svrhu doprinosa raspravi Konferencije o budućnosti Europe s osvrtom na očuvanje prirode i zaštitu okoliša te zelenu i digitalnu tranziciju. Razdoblje provedbe projekta je od 1. srpnja 2021. godine do 31. prosinca 2021. godine. Projekt „ Glas mladih“ je drugi po redu odobren projekt od strane Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, iz područja Informiranja o EU.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed