Dana 12. ožujka 2024. godine s početkom u 12:30 na HR Županja emisija o našem projektu “InfoEU” financiranog sredstvima Ministarstva vanjskih i europskih poslova

Prva od četiri reportaže u kojima će voditelj projekta Ivan Plavšić predstaviti aktivnosti projekta

Projekt „InfoEU“ – financiran sredstvima Ministarstva vanjskih i europskih poslova

Prijavitelj: Lag Bosutski niz, voditelj projekta Ivan Plavšić

Trajanje projekta: 1. ožujka – 1.srpnja 2024. godine

Iznos sredstava odobrenih od strane Ministartsva: 6.098,17 eura

Opći cilj: Cilj projekta „InfoEU“ je aktivizam mladih u ruralnim područjima, učenika osnovne škole na području LAG-a Bosutski niz u svrhu doprinosa informiranju i komunikaciji o EU općenito s osvrtom na izbore za Europski parlament. Kroz aktivnost „Edukativna radionica za mlade“ 30 učenika OŠ u dobi od 12 do 14 godina kroz teorijski dio radionice informirat će se o EU općenito, institucijama EU, demokratskim temeljima Unije te važnosti izbora za Europski parlament. Kako bi mladi dobili realnu sliku i iskustvo nije ih dovoljno samo teoretski približiti tematici već će se na temelju uprizorenja izbora za Europski parlament potaknuti njihovo aktivno sudjelovanje, razumijevanje i interes za funkcioniranje EU općenito te važnosti izlaska na izbore.

Aktivnost: Održavanje 10 radionica od strane dobavljača uz sudjelovanje 3 volontera (djelatnici škole). Za 30 učenika koji budu sudjelovali u aktivnosti osigurat će se promotivna majica te trošak osvježenja na prvoj i zadnjoj radionici.

Održivost projekta: LAG Bosutski niz naslanja se na LEADER model upravljanja te njegov teritorijalni obuvat čini 11 JLS-a. Po svojoj svrsi i djelovanju, općenito, zadatak LAG-a je promoviranje politika EU na ruralnoj razini te davanju preporuka po modelu „odozdo prema gore“ pri kreiranju spomenutih. Nakon provedbe projekta, nositelj će i dalje vršiti promociju i upoznavanje zainteresiranih dionika sa svim promjenama i događanjima vezanih uz EU politike. LAG po svom modelu osnutka i članstvu koji ga čini ima financijsku stabilnost i jačinu da nesmetano i nakon projekta provodi prijenos znanja i usvojenih modela na širu društvenu zajednicu u općem smislu. Tako je jedna od aktivnosti, koju LAG provodi, Sajam EU projekata na kojima se razmjenjuju potrebna iskustva i stečena znanja te promoviraju prava građana posebice mladih.

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed