Dana 24. listopada 2022. godine održala se prva regionalna radionica HMRR-a za Istočnu Hrvatsku pod nazivom „Pripremne aktivnosti za izradu LRS 2023.-2027. / Intervencije“ u eko-etno selu Stara Kapela – Tunjina kuća.

14 LAG-ova Istočne Hrvatske prepoznalo je važnost umrežavanja, povezivanja i suradnje te se okupilo kako bi aktivno sudjelovalo u prezentaciji i konstruktivnoj raspravi oko važnih pitanja glede kreiranja Intervencija u okviru izrade lokalne razvojne strategije za novo programsko razdoblje PRR-a 2023.-2027.

Kao rezultat radionice ističemo definiranu i usklađenu prvu tematsku Intervenciju namijenjenu udrugama tj. projektima suradnje udruga/JLS i drugih dionika na ruralnim područjima. Nama LAG-ovcima navedena radionica od izuzetne je važnosti kako bismo razmijenili iskustva i planove vezane za nove Intervencije za naša područja.

Sljedeći sastanak na nacionalnoj razini rezerviran je za početak mjeseca studenog 2022. gdje ćemo sa svim LAG-ovima iz RH, Ministarstvom i Agencijom te našim krovnim mrežama HMRR i LMH definirati prednosti, ograničenja i sjernice za izradu novih LRS LAG-ova za 2023.-2027.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed