Pušten u pogon sustav navodnjavanja Blata-Cerna financiran iz Programa ruralnog razvoja
17. lipnja 2020.
U Vukovarsko-srijemskoj županiji pušten je u pogon sustav navodnjavanja Blata-Cerna, u nazočnosti ministrice poljoprivrede Marije Vučković te ravnateljice Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilde Copić.
Ovaj projekt vrijedan gotovo 35 milijuna kuna financira se sredstvima Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razbolje 2014.-2020., kroz tip operacije 4.3.1. „Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja“.
Sustav navodnjavanja Blata-Cerna proteže se na neto površini od 550 ha te su potpisani predugovori s 17 budućih korisnika sustava, što pokriva preko 80% poljoprivrednih površina u njegovom obuhvatu. Do sada su za izgradnju sustava navodnjavanja osigurana i ugovorena sredstva u vrijednosti od gotovo 700 milijuna kuna za 17 projekata sustava navodnjavanja koja su u provedi u Hrvatskoj.
IZVOR: APPRRR.HR
Pušten u pogon sustav navodnjavanja Blata-Cerna financiran iz Programa ruralnog razvoja - Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju
APPRRR.HR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed