Dana, 6.3.2017.g, održao se prvi susret projekta „Umrežavanje dionika na području LAG-ova prekograničnog područja Srijema (Drina-Sava regije)“

Susret je započeo u 12:00 sati u Sremskoj Mitrovici gdje se posjetila manifestacija „Osmomartovska daroteka“ uz obilazak zimovališta nakon čega je upriličena okrugli stol na temu „ Jačanje turističkog prometa u lokalnim sredinama“ te radionica naziva „Razvoj LAG-a Srem+ i koristi lokalnih aktera od LEADER-a, koristi lokalnih aktera od umrežavanja i strateškog planiranja sa analizom potreba LAG-a Srem+“. Uz navedene radionice održan je i B2B sastanak na kojem je organizirano sastajanje OPG-ova iz Hrvatske sa OPG-ovima iz Srbije kako bi se identificirale potrebe te dogovorila daljnja suradnja.

 

LAG Bosutski niz iz Nijemaca (Hrvatska) nositelj je projekta „Umrežavanje dionika na području LAG-ova prekograničnog područja Srijema (Drina-Sava regije)“ zajedno s partnerom LAG Srem + /Ruralni centar Sova iz  Sremske Mitrovice (Srbija).

Vrijednost projekta je 1.587,50 Eura, udio donatora iznosi 1.400,00 Eura.

Aktivnosti su usmjerene ka međusobnim posjetama koje će rezultirati umrežavanjem dionika i organiziranjem B2B sastanaka zainteresiranih poljoprivrednih gospodarstava sa područja regije Drina-Sava tj. Općine Nijemci i Grada Otoka uz ostale općine u sastavu LAG-a Bosutski niz te članova u sustavu LAG-a Srem+. Održavanjem edukativnih radionica usmjerenih ka dionicima sa područja LAG-ova stvoriti će se pretpostavke da svi zainteresirani dionici, od OPG-a do pružatelja usluga u turizmu na ruralnim područjima mogu kvalitetno i pravovremeno aplicirati projekte na sve trenutne i buduće natječaje usmjerene razvoju ruralnih područja pa tako i projekte međunarodne suradnje.  U okviru partnerstva LAG SREM+ dionici su predstavnici OPG pružatelji turističkih usluga, SRP Zasavica, Klaster Sveti Dimitrije, poduzetničko proizvođačka udruženja Pčelari, Stočari, Kulenđije kao i udruženja koja namjeravaju uspostaviti privredne djelatnosti RC SOVA i Ekološki klub grada Sremska Mitrovica zatim udruženja koja planiraju oformiti socijalno poduzeće RC SOVA i Inkluzivno edukativni centar IN.

*The project: “Fostering regional cooperation and balanced territorial development of Western Balkan countries in the process towards EU integration” is funded by the European Union

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed