Projekt “LOKO LAG – održivi razvoj ruralnog područja” 

U utorak 30. travanja 2019. godine u Nijemcima u sjedištu LAG – a Bosutski niz (Trg kralja Tomislava 6) održan je prvi radni sastanak projektnog tima projekta LOKO LAG – održivi razvoj ruralnog područja.

Sastanku projektnog tima nazočili su Josipa  Perić voditeljica LAG-a Bosutski niz, Andrian Draganić voditelj projekta LOKO LAG te partneri na projektu Ivan Sarić ispred Hrvatske udruge poslodavaca – regionalni uredOsijek, Ivana Parat ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – područni ured Vinkovci te načelnik Općine Jarmina Andrija Draganić i Andrea Klarić pročelnica u Općini Jarmina.
Voditelj projekta Andrian Draganić na samom početku sastanka upoznao je članove projektnog tima sa projektom kroz kratku prezentaciju izloživši osnovne informacije o projektu. 
Naime projekt je vrijedan 871.351,05 HRK od kojih 85% sredstava je osigurano iz Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a 15% sredstava je osigurala Republika Hrvatska kroz Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.
Kroz ovaj projekt planira se olakšati zapošljavanje mladih na sezonskim poslovima putem RuralNet aplikacije koja je glavni cilj projekta. Osim RuralNet aplikacije provedbom projekta biti će educirano 56 osoba koje aktivno traže posao te će osnovne škole koje su na području LAG -a Bosutski niz, točnije njih 14, dobit dronove, a njihovih 140 učenika proći edukaciju za rad sa dronovima i Arduino setovima. 
Nakon kratke prezentacije uslijedio je dogovor s partnerima oko same provedbe projekta i podjela dužnosti koje su navedene u projektu. Tako je Ivan Sarić iz Hrvatske udruge poslodavaca asistent na projektu, a Andrea Klarić iz Općine Jarmina koordinator na projektu. 
Trenutno se na projektu provodi postupak nabave kako bi se moglo početi sa aktivnom provedbom planova edukacije i izrade aplikacije.
Na kraju sastanka sa Općinom Jarmina je dogovoren datum uvodne konferencije koja će se održati Općini Jarmina na dan 20. svibanj 2019. godine.

59550254 243547666504970 4240735800515362816 n

 Projekt je financiran iz EU fondova, ESF fond, Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

 Ministartsvo rada i mirovinskog sustava

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed